17. helmikuuta 2014

Uusia projekteja

Onnenapiloita -blogissa on arvonta, jossa on palkintona pipo. Monenlaisille pipoille on aina käyttöä, joten päätin osallistua arvontaan. Muutoinkin blogi näyttää mielenkiintoiselle, pitää perehtyä siihen lisää illalla.

Kun yhden neulomisprojektin saa päätökseen, pitää aloittaa kaksi uutta...Vai miten se menikään? Noin viikko sitten aloitin villasukat, jotka pikku hiljaa ovat edistyneet. Ihan kauheasti ei tämä projekti innosta. Lankana on 100 % kasvivärjätty villalanka. Langan hankintaan liittyi ikäviä ongelmia, ei niistä enempää, mutta ehkä sekin varjostaa projektia. En ole ennen käyttänyt vastaavaa lankaa, joten ihmettelin lankaa keriessäni, kun siitä irtosi väriä hienona jauhona. Muutoinkin on käynyt epäilyttämään mahtaako lanka villasukkana kestää. Nyt pitäisi sisulla vain saada sukat valmiiksi. Vastaavia lankoja minulla vain on vielä ainakin neljään sukkapariin. Valitsin sukkaan yksin kertaisen kuvion nurjista silmukoista muodostuvalla vinoraidoituksella. Eli olen neulonut 4o, 2n, 4o, 2 n jne. ja seuraavalla kierroksella 3o, 2n, 4o, 2n. Nurjat silmukat siis siirtyvät joka kierroksella yhden silmukan verran.

Sukkien lisäksi aloitin eilen tunikaprojektin. Mitään näin suurta en olekaan oikeastaan koskaan tehnyt. Olen joskus Hulluilta päiviltä hankkinut Puro batik -lankaa ja päätin nyt siitä yrittää saada aikaiseksi jonkin paidan tms. Lanka on pehmeän tuntuista ja varmasti mukava ihoa vasten. Löysin Novitan sivuilta Kellohelmaisen tunikan ohjeen. Vähän jännittää kuinka mahtaa onnistua. Varsinkin oikean koon valitseminen tuntui vaikealle. Tässä helman alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti