19. toukokuuta 2013

Valohoitoa puutarhassa

Aurinkoa ja lämpöä on tänään riittänyt, mutta sitä on odotettukin. Puutarha sai kauan odottamansa kohennuksen. Istutimme joitakin uusia havukasveja ja muita kukkivia pensaita istutusryhmäämme. Loppu silauksena vielä  kuorikekerros viimeistelemään kaiken. Istutukset näyttävät osin vielä varsin vaatimattomilta, mutta kunhan kasvavat uskon että näyttävyyskin kohenee.




Puutarhatöiden lomassa ehdin välillä terassilla auringossa neuloakin. Tekeillä ovat sukat Regia Softy Colorista. Aiemmin sain samaisesta langasta valmiiksi vahvan pinkin väriset sukat, joissa lisäksi valkoista ja keltaista raitaa. Molemmat sukat on aloitettu varpaasta ja magic loop -tekniikalla. Tummemmissa on tavallinen vahvistettu kantapää. Vaaleanpunaisissa nyt vielä hieman kesken eräisissä on tiimalasikantapää, jonka nyt tein ensimmäistä kertaa. Mallina tiimalasikantapään tekemisessä oli minulla tämä video. Sen avulla kantapään teko oli helppoa. Lanka vain on sen verran pörröistä, että aivan ei tarkasti pääse arvioimaan jälkeä. Pitää kokeilla myöhemmin jollain sileämmällä langalla.


Mökille mennessä käytän automatkan poikkeuksetta neuloen. Viime automatkalla sain neulottua tuubihuivin Puro Batikista. Mukava huivi tuli kesän koleammille keleille. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti