10. toukokuuta 2013

Pitkää viikonloppua viettäessä

Ihana pitkä viikonloppu on meneillää. Säät eivät ole tähän mennessä aivan suosiollisia olleet, mutta onneksi juuri aurinkokin alkoi pilkistää. Ehkäpä loppu viikonloppu on sateettomampaa... Sadepäiviä sisätiloissa viettäessä on ollut hyvä harrastaa, neuloa siis. Ajattelin kokeilla villatakin neulomista. Hieman uskaliasta, sillä en ole koskaan mitään sukkaa ja lapasta suurempaa neulonut. Tai no 15 vuotiaana aloitin villapaidan ja neuloinkin etu- ja takakappaleen...ja siihen jäi. Äiti neuloi hihat ja viimeisteli paidan. Ihan käyttökelpoinen paita silloin oli. Itse asiassa se on vieläkin lähes 30 vuoden jälkeen tallessa ja käyttö kunnossa.

Tässä nyt aloittamani villatakin takahelmaa. Langan väri ei ole aivan mieleiseni. Ositin Puro -lankaa talvella tarjouksesta 20 eurolla kilon. Siitä on hyvä harjoitella, kuinka villatakin teko sujuu. Eipä harmita liikaa, jos pieleen menee. Toisaalta jos onnistuu, uskoisin että takkia voi vähintäänkin mökillä käyttää. Ohje on Suuresta käsityölehdestä 8/2009 "raidallinen villatakki". Tosin itse teen nyt ihan vain yhdestä langasta ilman raitoja.
Helmassa jälki on äärimmäisen epätasaista. Langan vahvuus vaihteli ohuemmasta paksumpaan ja paksummasta ohuempaan. Lisäksi langan värikin on sellainen että epätasaisuus korostuu. Käsialakin taisi olla tuossa kohden vielä epätasainen. Myöhemmin käsiala on kyllä tasoittunut. Takin teko kuitenkin jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti