3. kesäkuuta 2013

Uusia tuulia

Vielä loppu illan projektikseni olen ottanut lankavyydin kerittäväksi kerälle. Lanka on 100 prosenttista villaa nimeltään Kauri. Lanka tuntui minusta varsin karhealle, suorastaan pistelevälle ja päätin liottaa sitä huuhteluainevedessä. Niinpä kerin sen vyyhdelle, mutta sainkin yllättyä. Luulin kerän sisältävän tasaisen tumman vihreää lankaa, mutta vyydelle keriessäni langan vihreä sävy vaihtui hyvin tummasta haalean vaaleaan vihreään. Tästä langasta valmistuu aikanaan varmaankin sukat, mutta millaiset, siitä ei vielä ole tietoa...

Viikko sitten aloitin lahjasukan neulomisen. Ohje on Raverlystä Tiina Q:n Urho. Alku ongelmien jälkeen hoksasin ohjeen salat ja sain kuvion aikaan, jota olikin mukava ja helppo sitten neuloa. Varpaan kärjessä sukan päättely tehdään silmukoimalla. Se sai kylläkin vielä purkutuomion, en muistanutkaan ulkoa, kuinka silmukointi tapahtuu eikä siitä tullut siisti. Sukkaparin toinen puolisko pitää vielä tehdä tälle kaveriksi.


Enkä malttanut olla kokeilematta varastossa vuoroaan odottanutta Noro Kureyon Sock -lankaa. Noro langoissa on mahtavat värit. Aloitin sukat varpaasta ja magic loop -tekniikalla. Neulon sukkaa niin pitkästi kuin lankaa riittää. Noro lanka on minulla neulottavana aivan ensimmäistä kertaa ja siksi halusin nyt tehdä perussukat. Vähän jännittää, millaiset näistä tulee. Langan paksuus vaihtelee huimasti aivan ohuesta rouhean paksuun. Muissa blogeissa on ollut kommentteja, ettei tämä lanka kestä sukkana. Saa nähdä. Tai sitten pitää käyttää unisukkana, illanistujaissukkana tai muuna "hienostelusukkana", jolloin kulutus on pienempi ;-) Väri on varpaankärjessä ainakin suht sama, mutta epäilenpä että muutoin sukista tulee täydellisen eripariset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti