27. tammikuuta 2014

Lämpöä pakkasiin

Tässä eräs kaulaliinani, josta on jäänyt tekemättä päivitys tänne blogiini. Kyseessä on kaulahuivi Regian Hand dye-effect -langasta. Ohje löytyy Fiinanauleen sivuilta. Huivi neulottu ihan ohjeen mukaan ja pituutta sille tuli noin 180 cm. Neuloessa piti koko ajan keskittyä työhön, sillä muuten silmukat sekaantuivat ja purkaminen oli tosi ikävää. Virheitä varmaan on enemmänkin, mutta yksi kohta näkyy päällepäin. Sen ei vaan pidä antaa haitata.



Pienempänä projektina tein kuplalapaset mustasta 7-veljeksestä ja Puro Ilosta. Ohje löytyy täältä. Oikein kivat neuloa ja ohjeen mukainen peukalon tekeminen oli minulle uusi tekniikka. Aiemmin olen ottanut peukalon silmukat apulangalle tai hakaneulalle ja luonut toisen reunan silmukat, jotka sitten myöhemmin poimittiin puikoille peukaloa neulottaessa. Koskaan en onnistunut noin tekemään peukalon aloitusta siististi. Kuplalapsen ohjeessa sen sijaan apulanka neulottiin ikään kuin kiinni lapaseen. Tällä tekniikalla peukalosta tuli täysin siisti. Hienoa. Käytän tuota tekniikka myöhemminkin. Lapasen kärjen silmukointi olikin jo ennestään tuttua. Ohjeen löysin joskus sattumalta tästä blogista.




Tässä vielä silmukointi-ohje:
- neulo sukka normaaliin tapaan kunnes neule on sopivan mittainen
- jaa silmukat kahdelle puikolle, käytä kolmatta puikkoa päättelemiseen
- pidä puikot vasemmassa kädessä rinnakkain niin, että työstä tuleva lanka on takimmaisen puikon oikeassa reunassa
- katkaise lanka, jätä riittävän reilu "häntä"
- neulo etummaisen puikon ensimmäinen silmukka nurin ja pudota se puikolta, vedä lanka sen läpi
- neulo etummaisen puikon seuraava silmukka oikein ja jätä se puikolle, vedä lanka sen läpi
- neulo takimmaisen puikon ensimmäinen silmukka oikein ja pudota se puikolta, vedä lanka sen läpi

- neulo takimmaisen puikon seuraava silmukka nurin ja jätä se puikolle, vedä lanka sen läpi

Toista kunnes työssä on jäljellä kaksi silmukkaa. Neulo ne yhteen, pudota puikolta ja vedä lanka läpi. Päättele lanka normaalisti neulalla nurjalta puolelta, samalla voi vetää mahdolliset löysemmät lankalenkit nurjalle puolelle.

Lyhyesti
1) Nurin edestä, pudota
2) Oikein edestä, jätä
3) Oikein takaa, pudota
4) Nurin takaa, jätä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti